Centrum Varend Erfgoed Oostereiland

Oostereiland geheel  
Het Oostereiland in Hoorn ligt vlak voor de haven van Hoorn in het water van het IJsselmeer. Vroeger was op het Oostereiland de Admiraliteit gevestigd. Later deed het complex dienst als gevangenis. Na een grondige renovatie biedt het monumentale Oostereiland sinds kort ruimte aan het Museum van de 20e eeuw, Cinema Oostereiland, het gevangenishotel Oostereiland, appartementen en kantoren. En heel recent aan het Centrum Varend Erfgoed Hoorn met Museumhaven.

Het Centrum Varend Erfgoed Hoorn omvat een bezoekerscentrum, museumhaven, werk- en opslagplaatsen en een werksteiger. Het centrum wordt beheerd door de Stichting Varend Erfgoed Hoorn, een samenwerkingsverband van schippers. Zij houden de historische schepen en ambachten van de Zuiderzeecultuur in stand en dragen deze over aan nieuwe generaties. Met het Centrum Varend Erfgoed als culturele en toeristische trekker is de renovatie van het Oostereiland voltooid.

ErfgoedWerf heeft op verzoek van de gemeente Hoorn samen met de schippers het ontwikkelplan Varend Erfgoed Oostereiland Hoorn opgesteld.

 Centrum Varend Erfgoed Hoorn

Comments are closed.