Zeilende vrachtvaart

Vorige week waren de Wereldhavendagen (www.wereldhavendagen.nl) in Rotterdam. Naast het gebruikelijke spektakel waren er ook weer veel oude schepen te bewonderen en te bezoeken in de Leuvehaven. Deze erfgoedschepen zijn enerzijds een contrast voor het dynamische Rotterdam en anderzijds een aantrekkelijke blikvanger voor jong en oud. In deze context sprong heel fraai hierin uit het zeilvrachtschip Tres Hombres (www.svtreshombres.com) met gele kleurtjes en grappige flessen rum uit Haïti. Het was ook bijzonder dat de Tres Hombres de wereldhavendagen aandeed omdat dit schip, pioniers van vrachtvervoer per zeilschip, meestal onderweg is. Het schip inspireert scheepsbouwers om, net als vroeger, gebruik te maken van de wind als duurzame energiebron. Zo leidt een historische stadshaven weer tot memorabele ontmoetingen.Op youtube is ook een filmpje te zien van de Tres Hombres in de storm onderweg van Rotterdam naar Den Helder.
www.youtube.com
This entry was posted in Geen categorie and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.